Lån utan inkomst

Idag finns det en djungel av lån att välja mellan på https://smslån.io. Långivarna har blivit alltmer flexibla och nästan alla kan numer få lån. Ett ganska nytt fenomen är så kallade lån utan inkomst. Men är det verkligen möjligt att få lån utan någon som helst inkomst och vad bör man i så fall veta?

Vad innebär lån utan inkomst?
Det kan tyckas märkligt att kunna låna utan inkomst. Landets lagar kräver att långivare endast lånar ut pengar till konsumenter som skäligen kan betala tillbaka lånen. Hur är det då möjligt att få lån om man saknar inkomst?

Många långivare som erbjuder lån utan inkomst menar egentligen lån utan fast inkomst. Det innebär att även du som är student, pensionär, timanställd, vikarie samt du som har A-kassa kan få lån. Man talar alltså inte om lån helt och hållet utan inkomst.

Finns det möjlighet att få lån helt utan inkomst?
När du ansöker om ett lån gör långivaren en helhetsbedömning. För att beviljas lånet behöver din kreditvärdighet bra någorlunda bra. Om du har en god eller väldigt god kreditvärdighet och saknar smålån och krediter kan du därför beviljas ett lån. Det gäller framförallt om du just nu är mellan jobb eller studerar, men tidigare hade en god inkomst.

Du bör samtidigt vara medveten om att endast få långivare beviljar lån när du saknar inkomst för onlineundervisning om betting. Dessutom kan du enbart få snabblån, som är högkostnadskrediter. Därför är det viktigt att fundera på om du verkligen borde ansöka om lån så länge du inte hittat ett arbete.

Förbättra dina chanser att få lån utan inkomst
Att beviljas ett lån helt utan inkomst eller arbete är ytterst svårt. För att lyckas bör du därför räkna med att en medsökande eller borgensman kan behövas. Om du har en partner, förälder eller annan närstående kan det vara en god ide att diskutera den möjligheten.

Ett annat tips är att försöka hitta en inkomst. Det är avgörande för att beviljas ett lån. Även om den inte hinner registreras och synas i kreditupplysningen kan du skicka information om anställningen till långivaren. På det sättet kan du komplettera din ansökan och visa att du kommer börja ha inkomster inom kort.

Slutligen bör du undvika att ansöka om lån, köpa via faktura samt avbetalningar. Då undviker du att kreditupplysningar tas på dig, vilket sänker din kreditvärdighet ännu mer. Om du behöver ett lån trots att du saknar inkomst är det viktigt att ta dig tid att hitta rätt långivare och medsökande. Spontana ansökningar leder nästan säkert till avslag.